// Легендата за ГОЛЕМИЯТ ЛОШ ВЪЛК

януари 9, 2015

Дами и господа! На вашите екрани! БАШ БАТКАТА, ШЕФА, ЛОШИЯ ИГРАЧ!

Готиното копеле от Рецепцията! Майстора на играта! Този, който казва всяка вечер "Добър вечер" с татоса на TESTOSTERONE NATION под ръкава на тениската си!

Това е историята за как една малка и сладка халкичка, се превърна в

ГОЛЕМИЯТ ЛОШ ВЪЛК!


Ето какво има да каже Христо Трошев за треньора си:

"Димитър Михов е мой треньор от 15.06.2014г.


С Митко направихме два вида цикли от 5/3/1 в рамките на почти една година. Първият беше класическа 5/3/1 а вторият варианта Боринг бът биг. За първи път през живота ми усетих разликата между тренировъчен процес със специализирана периодизация и безцелно правене на упражнения в залата. Всяка наша тренировка беше детайлно планирана с ясна цел. Без компромиси и извинения вървяхме стъпка по стъпка напред.

Особено внимание искам да обърна на това колко много Митко държеше на правилната техника на изпълнение на основните движения. Отделяме много време да ги изучаваме и никога не сме рискували и пренебрегвали техниката за сметка на повече вдигнати килограми.

Митко ми помогна да осъзная колко малко съм знаел за техниката на the big 3:клек, тяга, лежанка + раменни преси. Колко важни са тези упражнения за тренировъчният процес и как съм си мислел че "знам" много за тях а всъщност знанията и опита ми са били твърде недостатъчни за целите които искам да постигна.

Доста често ме питат "защо дигаш толкова тежко", не си на 20г. Аз не вдигам тежко….аз вдигам толкова тежко колкото е необходимо за да стана по-силен - здравословно! Това е моята цел, не си служа с извинения, просто си върша РАБОТАТА всеки шибан ден!

Благодаря от сърце за всеотдайността, професионализма и упоритостта бидейки най-големият pain in the ass in the world!
"


Ицо е изключително интересен индивид за проследяване като пргорес.

Той НЕ е класически случай! В началото имахме доста проблеми с него. А именно:

1) Първо на първо преди 7 години (когато се е строяла залата) той е имал инцидент. След леко падане от 4 метра е наранил прешлените си от лявата страна. Диагностициран е от доктора със дископатия.

Това означаваше, че ще трябва да се подходи ЕКСТРА внимателно и СУПЕР прецизно с техниката, както и с прогресивното натоварване при него. Причината е очевидна -- ако искаме гръбнака да НЕ извземе товар, който да е проблем за Ицо, ние трябва да се подсигурим, че мускулите на пояса му ще са 100% подготвени за всяка тежест.

Нужен бе период на ПРЕ-подготовка. В сферата на пояса изискването беше да държи поне 1 минута Планк преди да се натоварваме с каквото и да е. Това подсигурява, че ще има ниминална сила на торса си, за да изпълни заданието без да се криви или пренася стрес върху грабнака.

Отделно Глутеусите му трябваше да са АКТИВНИ, да РАБОТЯТ в движенията на тялото му и да бъдат ДОСТАТЪЧНО силни, за да сме подсигурени за идващите тренировки! Ако Глутеуса (ДупИто) не е активен играч, го извземват еректорите.. и евентуално кръста. ИЗБЯГНАХМЕ тези проблеми като го научихме на Глут Бриджове прогресиращи в Хип-Тръстове!

2) Мобилноста му беше по-зле от на бабичка. Това доведе до първоначалните 2 седмици мобилизиране с ДИНАМИЧНИ-разтягания. Те НЕ са пасивните, типични като препоръка упражнения, които често чувате от физиотерапевтие (в България). Подвижноста е умението да застанеш пасивно дадена поза. Мобилноста е умението да се ДВИЖИШ през определена поза не-възпрепятсван. Нас ни интересуваше второто!

3) Когато си над 80 години всичко е по-трудно и бавно..

...Бъзикаме се, той е на 43 но изглежда като на 28! Въпреки това обаче, не е тайна, че колкото по-МЪДЪР (ДЪЪЪРТ) става човек, толкова по-внимателно трябва да се подхожда. Причната? Вече не си на 16 -- безсмъртен до степен, в която можеш да минеш всички програми на Рони Колман и Фил Хиит за един ден и на следващият ден да се събудиш прероден все едно не си правил нищо.
Логично беше, че план като 5/3/1, който е доста по-плавен във вдигането си на ИНТЕНЗИТЕТА, е добрият избор!

4) Най-големият проблем бяха обаче ... ... ВЕЖДИТИ!
Тези епични създания... рожби на древно заклинание присъщо само за един на 1 000 000 родени бойци от Елейски произход!
Да, говорим за наследството на КОНАН:


О, да... толкова са чорлави... толкова са... ГОЛЕМИ!?!

Освен ядрената заплаха за околността, ВеждитИ на Ицо репрезентират магнит за мадамите. Това е проблем ЗАЩОТО освен, че е ШефчИ, той сеге обект на ОЩЕ повече внимание по време на тренировките си!
Най-важното умение, което треньорът Димитър Михов (автор на статията, говорещ за себе си в 3-то лице) научи Шефа бе следното:
-=Умението да се Фокусираш в задачата си=-

Поне по време на тренировката, Ицо успя да добие презизно Фокусирана нагласа за ПРОЦЕСА на работа. Особено като сравняваме всичките 20-40минути ръкостискания повреме на тренироквите му в началото!
Браво, Христо!


5) Последното предизвикателство беше ограниченото време на Ицо за трениране. За да сме по-точни той като собственик на бизнес, баща и шефчИ имаше само един опредлен час в който трябваше да се вместим. Не беше лесно... но кое хубаво нещо в живота е било лесно??

Без повече овъртане нека проследим таймлайнът на

Ицо "ГОЛЕМИЯТ ЛОШ ВЪЛК" Трошев:


В началото той бе Просто една малка сладка Халкичка:


Заради което трябваше да се научим на ОСНОВНИТЕ ДВИЖЕНИЯ:


Неговите Глутеуси ТРЯБВАШЕ да за силни, ако искахме кръстът му да е ЗДРАВ и свободен от проблеми:Напредвахме все повече... поставяхме все повече 5/3/1 рекорди!
Открихме дори и едно от най-любимите му упражнения:
ПРЕСАТА:

С времето растеше Силата на Ицо...

...но с това растяха и ВЕЖДИТИ МУ!:


Докато накрая.. от покорното момченце на рецепцията се роди

ГОЛЕМИЯТ ЛОШ ВЪЛК:

Доказателство за съществуването на Големия Лош Вълк №1


... Легендата за ГОЛЕМИЯТ ЛОШ ВЪЛК ...Най-добрите постижения на Ицо са:

Сумо Мъртва Тяга: 180кг х 1 повторение; 150кг х 6 повторения; 142,5кг х 8 повторения; 135кг х 10 повторения;

Паралелен Клек с Кобилиза за Безопасно Клякане: 132кг х 4 повторения;

Паралелен Заден Клек: 132,5 кг х 4 повторения; 140кг х 1 повторение;

Лежанка (пълно движение - лоста докосва гърдит долу): 117,5 кг х 4 повторения; 130кг х 1 повторение;

Военна Преса: 67,5 кг х 5 повторения; 75кг х 1 повторение;

Набиранки: 10 чисти със собствено тегло.. ЧИСТА НАБИРАНКА ОЗНАЧАВА РЪЦЕТЕ ЗА ИЗПЪНАТИ В ДОЛНА ПОЗА, И ЛОСТА ДОКОСВА ГЪРДИТЕ В ГОРНА ПОЗА!!

Гребане с Дъмбел: 40кг х 5 повторения и 36кг х 10 повторения в сериите;


Не е зле като за "възрастен" човек нали? Нула хап и Нула извинения в този случаи ни показват, че дори и възрастен човек с дископатия МОЖЕ ДА БЪДЕ най-Животинската си версия!


Защо да си СИЛЕН? Когато можеш да си (ПО-)Силен?! -
- by EliteFts


Така или иначе тези 3...4...10 години от живота ти, читателю ще отминат! Обаче имаш избор над това какво ще правиш ПРЕЗ тези години, и КОЙ ще си СЛЕД тези 10 години!

Всеи може да вдига тежко като селски бек. Но не всеки може да стане ПО-СИЛЕН въпреки всички предизвикателства и хора, които се опитват да го спрат!Благодарим ти, че си с нас Шефче!
Нека присъствието ти да е бич за хейтърите и вдъхновление за Шампионие!

"Aging is not lost youth but a new stage of Opportunity and Strength."
Betty Friedan
// Коментари